Paardenmarkt en Winters Genieten gaan samen verder als Goorse Wintermarkt

De afgelopen maanden heeft Goor Collectief in samenwerking met met BIZ centrum Goor, Stadsraad Goor en manege de Barlo gekeken of er een vervolg gegeven kon worden aan de eeuwenoude paardenmarkt. Vanaf januari 2020 hebben er veelvuldig gesprekken plaatsgevonden met verschillende instanties, waaronder Dierenwelzijn, de gemeente Hof van Twente en de werkgroep van Winters Genieten. Voorafgaand aan de gesprekken was heel helder om de intentie van de paardenmarkt in ere te houden met de richtlijnen die daar anno 2020 bij horen. De werkgroep is dan ook zeer enthousiast om te melden dat de vergunningsaanvraag inmiddels bij de Gemeente is ingediend.
Het december evenement gaat verder onder de naam Goorse Wintermarkt. Voorzitter van de werkgroep Paul Reef: “We willen met deze paardenmarkt een voorbeeldfunctie vervullen, een traditioneel evenement in een modern jasje waarbij dierenwelzijn voorop staat”.
De Goorse Wintermarkt gaat traditioneel plaatsvinden op elke derde zaterdag van december. Dit jaar zal dat op zaterdag 19 december zijn.
Niet alleen de traditionele vrijdag is vervangen door de zaterdag, ook een nieuwe locatie is gezocht en gevonden. Er is gekozen voor de Spoorstraat inclusief hoek P5 Schoolstraat (parkeerplaats achter Café de Ster). Het parkeerterrein van De Reggehof en voor het gemeentehuis zal worden ingericht als parkeerplaats voor handelaren. De nieuwe locatie kan beter afgesloten worden, zodat er geen paarden de veterinair omzeilen. Tevens werkt het karakteristieke beeld van de Spoorstraat mee als meerwaarde en kan het terrein eenvoudig per openbaar vervoer worden bereikt. Met de aanvulling van een complete wintermarkt (voorheen: Winters Genieten) ontstaat er gezellige reuring in centrum Goor. De plannen zijn uitgewerkt en voorgelegd aan de Gemeente, die daar positief tegenover staat. De officiële vergunningsaanvraag is inmiddels de deur uit. Duidelijk zal zijn dat Corona bij deze vergunning een belangrijke rol speelt en daarop heeft de werkgroep geen invloed. Het wachten is op een positieve reactie van de Gemeente.
De werkgroep is zeer content over de samenwerking tussen de verschillende partijen en staat achter haar weloverwogen plan, en hoopt in december de Goorse Paardenmarkt-traditie te kunnen voortzetten.

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.