Nieuw seizoen Filmhuis Alleman opent met Bert Haanstra avond

Het nieuwe seizoen van Filmhuis Alleman wordt op 4 oktober geopend door Bert Haanstra kenner Ronald van de Vate. Op die avond zal zijn nieuwe boek “Hart voor glas” officieel worden gepresenteerd in de Reggehof.
De presentatie wordt verzorgd door TC Tubantia journalist en -columnist Theo Hakkert. En zal worden afgewisseld met een 4-tal Haanstra films, te weten; Glas, Spiegel van Holland, Panta Rei en Zoo.
Naast de presentatie en de films is er ook een demonstratie glasblazen, en zijn er tentoonstellingen met glaskunst en historisch materiaal van en over Haanstra.
Als tweede film staat op dinsdag 11 oktober “Along the way” van Mijke de Jong op het programma.
Daarin volgen we de Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima die tijdens hun vlucht naar Europa hun moeder en zusjes kwijtraken.
Op 18 oktober kunt u kijken naar “Ali en Ava” van Clio Barnard. Ali is een Brits-Pakistaanse huisbaas, Ava een sterke klassenassistent van Ierse komaf. Na een toevallige ontmoeting kunnen ze het meteen ongelooflijk goed vinden. Door hun zeer verschillende omstandigheden moeten ze echter veel obstakels overwinnen.
De laatste film in de maand oktober is “Lunana: A Yak in the classroom”. Een jonge leraar in de moderne stad Bhutan verzaakt zijn plichten omdat hij van plan is naar Australië te gaan om zanger te worden. Als reprimande sturen zijn meerderen hem naar de meest afgelegen school ter wereld, gelegen in een gletsjerdorp in de Himalaya genaamd Lunana. Deze film is te zien op dinsdag 25 oktober.
De entree voor de speciale Haanstra avond is slechts € 3,75. Voor de overige films van Filmhuis Alleman geldt een entreeprijs van € 7,50. De aanvangstijd is 20.00 uur (De Bert Haanstra avond begint al om 19.15 uur).
Kijk voor meer informatie en tickets op www.filmhuisalleman.nl. Wilt u op de hoogte blijven van het filmaanbod van Filmhuis Alleman? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief via info@filmhuisalleman.nl.

Deel dit bericht via...

Agenda

* Meerdere voorstellingen/data

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte activiteiten staan hier niet vermeld.