Aan de slag met Gi-ga-gave techniekkits in de Bieb

Kom tijdens de Kinderboekenweek (van 5 t/m 16 oktober) langs in de Goorse Bibliotheek en ga samen met je ouder(s), opa of oma aan de slag met een Gi-Ga-Gave techniekkit.
Aan de hand van een techniekkaart ga je zelfstandig aan het werk met de door jou uitgekozen techniek. Je hebt de keuze uit:
– Hankamp Gears Ros van Twente (8 t/m 12 jaar)
Het Ros van Twente is het symbool van de regio Twente. Het is een steigerend paard met wapperende manen. Je gaat als eerste aan de slag met het bouwen van het lichaam van het ros waarbij je gelasercut en 3D geprinte onderdelen in elkaar zet én twee tandwielen – in elkaar hakend – in de romp plaatst. Daarna bepaal je zelf op welke hoogte het hoofd en de staart komt te zitten. Deze bevestig je aan de tandwielen. Als laatste stap kun je het ros versieren met stiften, verf en knutselmaterialen!
– Dura Vermeers Techniek Huis (10 t/m 15 jaar)
Leer hoe prefab materialen worden gebruikt en waar duurzaamheidsaspecten, zoals zonnecellen, worden toegepast in de bouw met een Dura Vermeers Techniek Huis!
– Zonnecellen (9 t/m 15 jaar)
Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou beweging uit de zon te halen?
Op vertoon van je bibliotheekpas kan je de techniekkit gratis ophalen bij de balie van de Bibliotheek. Nog geen lid? Dan betaal je 2,50 euro. Je kunt natuurlijk ook altijd gratis Bibliotheeklid worden tot 18 jaar! Er is in de Bibliotheek een speciaal ingerichte tafel waar je met je techniekkit aan de slag kunt.
Vrije inloop tijdens openingstijden. Let op: op=op, vol-vol.
Deze activiteit is onderdeel van het programma rondom de Kinderboekenweek 2022, dit jaar met het thema Gi-ga-groen!
Kijk voor meer info op hofbibliotheek.nl/agenda

Foto: hofbibliotheek.nl

Deel dit bericht via...

Agenda

* Meerdere voorstellingen/data

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte activiteiten staan hier niet vermeld.