GFC organiseert voor de 24e keer het Internationaal C-jeugdtoernooi

Op sportpark Heeckeren wordt op dinsdag 19 oktober weer het internationale C-Jeugdtoernooi gehouden. Het toernooi heeft ondertussen een bekende naam opgebouwd in de voetbalwereld, zowel nationaal alsook internationaal. Dit blijkt o.m uit de vele scouts uit diverse landen, die het toernooi bezoeken.
Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat Borussia Dortmund in de finale na het nemen van strafschoppen Sparta wist te verslaan. Vorig jaar werd het toernooi door het virus afgelast. Dit jaar hopen we toch weer van start te kunnen gaan, al is er nog geen zekerheid.
Het toernooi heeft in de regio een goede naam gekregen door de kwaliteit van het deelnemersveld. Velen weten dan ook de weg naar het sportpark Heeckeren te vinden. Ook dit jaar kent het toernooi weer een mooi deelnemersveld. Het is mooi dat GFC weer een aantal Nederlandse jeugdopleidingen als deelnemers heeft met de hoogste KNVB status van Internationale jeugdopleiding. Wel is door een aantal oorzaken het toernooi wat aangepast, dit heeft mede te maken met de invloed van het Corona virus. Zo kennen we deze editie 10 i.p.v. 12 deelnemers. De oorzaak hiervan ligt o.a. het feit dat verschillende internationale jeugdopleidingen van BVO’s voorzichtig zijn met deelname aan toernooien in het buitenland. Toch is de organisatie erin geslaagd een mooi en attractief deelnemersveld samen te stellen. Een aantal “oude bekenden” maken deze keer weer deel uit van het deelnemersveld.
Deelnemers dit jaar zijn: FC Groningen, FC Twente/Heracles Voetbalacademie, Vitesse Arnhem, PEC Zwolle en Willem 2 uit Nederland. Uit Duitsland komen FC Skt Pauli, Borussia Mönchen Gladbach en Bayer 04 Leverkusen. Traditioneel komt uit België KV Mechelen. Uiteraard maakt het Hofteam het tiental vol.
Elk jaar vinden er kleine veranderingen plaats in het deelnemersveld. De beide finalisten van 2019, Borussia Dortmund en Sparta, moesten door andere verplichtingen verstek laten gaan. Dit jaar is Bayer 04 Leverkusen terug evenals Borussia Mönchengladbach. Ook Willem 2 maakt na een aantal jaren weer haar opwachting.
Ook dit jaar hoopt de organisatie dat het Hofteam weer van zich laat spreken. Elk jaar weer leidt de deelname van het Hofteam tot veel enthousiasme bij zowel de geselecteerde spelers als de toeschouwers. Het is steeds plezierig te zien hoe het Hofteam de uitdaging oppakt de krachten te meten met de sterke geselecteerde jeugd selecties van de BVO’s. Vol enthousiasme trekt ze ten strijde wat vaak betekent dat ze een waardige tegenstander biedt tegen de teams van de betaalde jeugdopleidingen.
Het toernooi vindt plaats op dinsdag 19 oktober. De aanvang is 10.00 uur en tegen 16.00 uur vinden de finale wedstrijden plaats.

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.