Goorse basisschoolkinderen stappen in de Classic Express

Het Prinses Christina Concours toert langs de Nederlandse basisscholen met de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld.
Op 30 en 31 augustus en 2 en 3 september staat de Classic Express op het Schoolfeestplein. Daar gaan Goorse basisschoolleerlingen kennismaken met klassieke muziek. Al meer dan 130.000 kinderen hebben genoten van een concert in de rijdende concertzaal.
De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium voor de jonge muzikanten en presentator.
De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. De kinderen betreden een lichte en rustige ruimte. Het is nu tijd voor even iets heel anders: het is tijd voor mooie muziek. De speciale lichten en videobeelden versterken de werking van muziek. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

Fotografie Maarten Mooijman
Fotografie Maarten Mooijman
Fotografie Maarten Mooijman

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.