Jumbo Leussinks Tripel bier bekroont met brons

Tijdens de Dutch Beer Challenge 2021 is het Tripel bier van Jumbo Leussink bekroont met een bronzen medaille. De Tripel maakt deel uit van de eigen collectie speciaalbieren. Het bier wordt in opdracht van Leussink gebrouwen door Bierbrouwerij Breda BV. De brouwerij richt zich volledig op het brouwen voor derden.
Een Tripel is een complex blond bovengistend Belgisch biertype. Het bier heeft hergisting op fles. Wordt de gist uit de fles meegeschonken, dan wordt het bier troebel. Een Tripel bevat flink wat koolzuur. Kenmerkend is een volle, stevige, stabiele, romige schuimkraag. De geur van een Tripel is complex.
Het Tripelbier van Leussink heeft een een alcoholpercentage van 9% en een bitterheidsgradatie van 35 (IBU).
In de categorie Blond/Tripel veroverde het “De Oirsprong” de gouden medaille, “De Brouwkamer” won zilver.

Foto: Facebook Jumbo Leussink
Foto: Facebook Jumbo Leussink

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.