Lions zamelen oud geld in voor oogoperaties arme landen

Via een verzamel zuil bij PLUS Bankhorst te Markelo (zie foto) gaan de leden van de twee Lionsclubs Goor-Markelo-Diepenheim en Markelo-Lochem mixed vanaf zaterdag 12 juni vreemd en oud geld inzamelen voor oogoperaties in de derde wereld.
Iedereen heeft vaak wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via deze inzameling wordt er een zinvolle bestemming aan gegeven.
De Lions zijn via hun internationale netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Elke € 10 van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie ca € 30 kost. Een informatieve en indrukwekkende film over een oog kamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl. Inclusief onze clubs zijn er meer dan vijftig Lions clubs in Nederland die aan de actie deelnemen. Jaarlijks wordt ruim € 150.000 bijeengebracht, goed voor duizenden oogoperaties. Alle 1.4 miljoen Lions in 205 landen zijn onbetaalde vrijwilligers, waardoor er niets aan de strijkstok blijft hangen.
Dit is een nieuwe activiteit in de samenwerking van beide clubs en wij zijn zeer gemotiveerd door het goede doel dat we hiermee ondersteunen. Wij vragen om uw medewerking om de actie tot een succes te maken. As u wel wilt meedoen, maar niet in staat bent om zelf naar PLUS Blankhorst te komen voor donatie, dan halen we uw oud en vreemd geld graag op om het vervolgens in de zuil te deponeren. Belt u dan met 0653726332. De Lions clubs danken PLUS Blankhorst voor de plaatsing u alvast voor uw donaties. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van de opbrengsten.

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.