Constantijnschool zamelt oude stekkers en snoeren in

Onder de titel “Draadjes Los” zamelen de leerlingen van de Prins Constantijnschool in de maand juni oude stekkers, kabels en snoeren in. Twente Milieu wil de waarde van snoeren laten zien en is daarom een proefproject begonnen met een inzamelactie en workshops voor leerlingen.
Bij de school staat een speciale afvalcontainer met een blauw deksel, met daarop het logo van de afvalstroom voor kabels en snoeren. Het is een afvalcontainer, maar eigenlijk is het woord “waardetransport” beter. De metalen in de snoeren zijn namelijk geld waard en zonde om weg te gooien.
In verband met de coronamaatregelen is het niet de bedoeling dat mensen zelf naar school komen met de ingezamelde snoeren. Kabels, snoeren en oude stekkers die niet meer worden gebruikt, kunnen worden meegegeven aan één van de leerlingen die het op school in de container kan doen. De inzamelactie op de Prins Constantijnschool is een proefproject. Volgend schooljaar is het de bedoeling om deze actie uit te breiden naar meer scholen.
De groepen 5 en 6 van de Prins Constantijnschool krijgen ook een workshop waarin ze aan de slag gaan met de ingezamelde snoeren. De snoeren worden gestript. De metalen worden ingezameld en de leerlingen gaan met het snoer zelf kabelkunst maken. Deze kabelkunst is geïnspireerd op het werk van de kabelkunstenaar Elian Rabahia uit Enschede.

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.