Goors Historisch Museum opent weer haar deuren

Nu de coronamaatregelen wat versoepeld zijn, opent het Goors Historisch Museum op dinsdag 8 juni weer de deuren.
In het museum is op de begane grond de tentoonstelling “de Joodse gemeenschap in Goor” te zien. Deze tentoonstelling is, in verband met het afgelasten van alle herdenkingen en vieringen rond 75 Jaar Vrijheid, verlengd tot eind juni 2021.
Op de bovenverdieping is de tentoonstelling “Werken in de textiel” te zien, over de historie van de Goorse textielindustrie.
In het halletje bij de hoofdingang staat in juni het model van de Goorse draaimolen opgesteld. Het model is een kopie van de originele draaimolen uit de jaren dertig. De draaimolen is in 1946 gemaakt door Gorenaar Gijs Rosenkamp, die vroeger een patatzaak had in de Grotestraat.
Na reservering bent u weer welkom op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00 to 12.00 uur. En op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.
Per bezoek, van een uur, kunnen er 2 x twee personen of twee huishoudens naar binnen.
Reserveren kan telefonisch tijdens openingsuren via 0547 263 519. Bij de reservering en bij de entree wordt de bezoeker gevraagd of er gezondheidsklachten zijn en worden naam en telefoonnummer genoteerd, zodat de bezoeker geïnformeerd kan worden als er iets verandert in het protocol. Het museum volgt het protocol voor veilig en verantwoorde heropening van de Museum Vereniging, op basis van de RIVM richtlijnen.

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.