Honderden gratis perenbomen uitgedeeld

In de afgelopen maand heeft de Coöperatie Hof van Twente Op Rozen honderden perenbomen uitgedeeld aan bestaande en nieuwe leden van de coöperatie. Deze actie kon slagen door de medewerking van een aantal leden en die van de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente.
Op 8 maart werden ongeveer 550 perenbomen opgehaald door de vrachtwagen van één van de leden van de coöperatie, die natuurlijk als dank een 15-tal perenbomen ontving. Vervolgens werden deze uitgedeeld (1-5 stuks per lid) aan de leden van de coöperatie die hiervoor belangstelling hadden. Omdat er veel meer perenbomen geleverd waren dan aanvankelijk was afgesproken werden de resterende perenbomen ingekuild op het terrein van de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente aan de Kerkstraat 123d in Goor. Als dank ontvingen zij 30 perenbomen die op het terrein van de stadslandbouw kunnen worden geplant.
Op 27 maart was het opnieuw mogelijk om 1-5 perenbomen op te halen. ’s Ochtends voor de nieuwe leden van de coöperatie die tussen 8 maart en 27 maart lid waren geworden en ’s middags voor de bestaande leden. Ook hiervan werd druk gebruik gemaakt. Inmiddels zijn de perenbomen in de tuinen van onze leden geplant (voorzien van een plantinstructie) en we hopen natuurlijk dat deze laagstam conference peren in de komende jaren veel vrucht zullen dragen.
Coöperatie Hof van Twente op Rozen is een inwoners initiatief met onbezoldigde vrijwilligers en niet commercieel; wij doen ook mee om de gemeente Hof van Twente in 2035 energieneutraal te krijgen door zonnepanelen te plaatsen op grotere daken van agrarische bedrijven in de Hof van Twente – 100% groene stroom uit eigen gemeente en de stroom terug te leveren aan leden/klanten van de coöperatie met een aantrekkelijke korting op hun energierekening! Een echte ‘win-win situatie’ en alle gelden blijven binnen de gemeente!
Inmiddels hebben 340 leden en 9 daken waarvan er al 4 vol gelegd zijn met onze panelen en in de komende maanden de overige 5 vol gelegd zullen worden (in totaal zullen we al zo’n 6.000 panelen geplaatst hebben). Wij huren de daken van de eigenaren en in de meeste gevallen zullen de eigenaren met deze riante opbrengst, zelf panelen op het dak leggen en daarmee ook energieneutraal zijn. Nog een win-win situatie!

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.