Elke dinsdag weer naar Filmhuis Alleman vanaf 6 oktober

Het nieuwe seizoen van filmhuis Alleman staat op het punt van beginnen. Vanaf komende week wordt er weer wekelijks minimaal één film vertoond in de grote zaal van de Reggehof.
Het seizoen wordt op 6 oktober muzikaal geopend met de film “Judy” uit 2019. De rol van Hollywoodlegende Judy Garland wordt vertolkt door Renée Zellweger. Op 13 oktober worden er 2 films vertoond in het filmhuis. ‘s Middags om 15.00 zijn eerst de kinderen aan de beurt. In “Shaun het Ruimteschaap” maakt Shaun zijn eerste tripje naar de sterren. ‘s Avonds om 20.00 uur draait de film “Portrait de la Jeune Fille en Feu” uit 2019. Een romantische drama waarin een kunstenares tijdens een opdracht verliefd wordt op vrouw van de opdrachtgever. Op 20 oktober wordt de film “Parasite” vertoond. Dit Zuid-Koreaanse meesterwerk werd vorig jaar bekroond met Oscars voor de beste film, beste regisseur, beste niet-Engelstalige film en beste originele scenario. De film “La Belle Époque” uit 2019 is op 27 oktober te zien op het witte doek van de Reggehof. Een Frans komisch drama uit 2019 waarin een poging wordt gedaan het uitgebluste huwelijk van Victor en Marianne een nieuwe impuls te geven. Op 3 november kunt u kijken naar de film “Sorry We Missed You” uit 2019. Een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.
Allemans Filmfestival vindt dit jaar plaats op zondag 8 november. Vanaf ‘s middags half twee kunt u kijken naar de films “Les Misérables” uit 2020 en “Bombshell” uit 2019. Les Misérables schetst in een mix van humor, spanning en tragiek een ontluisterend beeld van de banlieues (buitenwijken) in Parijs. De film Bombshell maakt inzichtelijk waar de #MeToo-kwestie nu eigenlijk over gaat. De entree voor het filmfestival bedraagt € 10,00.
Op 10 november wordt “Out Stealing Horses” vertoond. In deze Noors/Zweeds gesproken film trekt de 67-jarige Trond zich, na de dood van zijn vrouw, terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen waar allerlei jeugdherinneringen naar boven komen. De film “Vice” wordt vertoond op 17 november. Daarin speelt Christian Bale de rol van oud-vicepresident Dick Cheney. De film, die werd genomineerd in 8 Oscar-categorieën, vertelt het verhaal van misschien wel de machtigste Amerikaanse politicus die nooit president is geweest. Op 24 november kunt u kijken naar “Dark Waters”, een pakkend en waargebeurd drama over een immens gifschandaal in de VS. Op woensdag 25 november draait ‘s middags de film “Sinterklaas En De Vlucht Door De Lucht”. Een erg leuke jeugdfilm waar je als volwassene ook geweldig van kunt genieten.
Het volledige filmprogramma voor de maanden oktober en november is ook on-line te bekijken op www.reggehof.nl/film.
Het programma van het Goorse filmhuis wordt samengesteld door de leden van de eigen filmcommissie die het hele jaar door tientallen zo niet honderden films zelf bekijken. Op basis daarvan wordt de keuze bepaald.
Een kaartje voor één film kost € 6,00. Een 5-Rittenkaart kost € 24,00. Een kaartje voor een kinderfilm kost € 3,00, inclusief ranja.
Kaarten voor alle films zijn, bij voorkeur, on-line te bestellen via www.reggehof.nl/film. Mocht dat niet lukken, dan kunt u op maan-, woens- en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 een kaartje kopen in de Reggehof. Dat kan ook nog vlak voor aanvang van de film.
Door de aangescherpte Corona-maatregelen is het aantal zitplaatsen in de Reggehof t/m 20 oktober beperkt tot 30.
Vanwege de RIVM-richtlijnen is er geen pauze. U kunt uw consumptie meenemen naar de zaal.
Filmhuis Alleman is onderdeel van de Reggehof, gevestigd aan De Höfte 5 in Goor.

Deel dit bericht via...

Agenda

Stuur je agendaberichten naar agenda@goorsvictorie.nl

Besloten, geannuleerde en uitverkochte voorstellingen en activiteiten staan niet vermeld in dit overzicht.