Het Goors Historisch Museum is vanaf nu ook weer geopend op donderdag- en vrijdagmiddag. Na reservering zijn bezoekers welkom van 13.30 tot 16.30 uur. Daarnaast is het museum geopend op dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00. Per bezoek, van een uur, kunnen er vier personen of een groep uit één huishouden naar binnen. Reserveren kan telefonisch op dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur via 0547-263519.
De afgelopen maand was het museum op twee morgens per week open. Nu de maatregelen wat versoepeld zijn, worden de openingstijden verruimd. Het museum volgt het ‘Protocol voor veilig en verantwoorde heropening’ van de Museum Vereniging, op basis van de RIVM richtlijnen. Bezoekers worden via de rechter ingang binnen gelaten. Bij de ingang wordt het protocol betreffende het museumbezoek uitgelegd.
In het museum is op de begane grond de tentoonstelling ‘de Joodse gemeenschap in Goor’ te zien. Deze tentoonstelling is, i.v.m. het afgelasten van alle herdenkingen en vieringen rond ‘75 Jaar Vrijheid’, verlengd tot eind mei 2021. In de hal van het museum staat het schaalmodel van de Goorse draaimolen van W.G. Snel uit de jaren ‘30. Deze is ook vanaf buiten te bekijken. Op de bovenverdieping zijn, naast de vaste opstelling over de Goorse textiel, de vitrines gevuld met textielobjecten uit grootmoeders tijd.

Volgend artikelFilmhuis Alleman presenteert nieuw najaarsprogramma